Web Analytics

Der er meget fokus på, hvordan automatisering kommer til at erstatte mange manuelle arbejdsgange inden for administration. Men ser fremtiden virkelig så mørk ud for branchen?

Dynamiske forandringer i markedet

De store forandringer ved automatisering kan ikke benægtes: Det vil fylde mere og mere i fremtiden. Senest er McKinsey udkommet med en rapport (2017), som beskriver at hele 40% af arbejdsopgaver i Danmark kan automatiseres. Yderligere, er bogholderi en af de mest truede arbejdsområder. PwC (2015) har estimeret at der 97,5% chance for, at de grundlæggende bogholderiopgaver bliver erstattet af automatisering i løbet af de kommende 20 år. Ifølge PwC vil jobs som er nemme at automatisere blive automatiseret snart. Derudover beretter BBC, at automatisering er på vej frem i de fleste brancher. Derudover har BBC opstillet ni kriterier som kan bruges for at klassificere jobs som sandsynligvis vil automatisere først.

Hvordan ser bogholderens fremtid ud?

Den kendte globale virksomhed PwC mener, at fremtidens bogholdere skal rådgive i nutiden og samtidig bidrage til kundernes finansielle succes ved en mere effektiv og værdiskabende økonomistyring.

Bogholderi er derfor en branche, hvor det er tydeligt, at automatisering vil have en stor indflydelse. Tendensen er, at man bruger cloud-baserede real-time løsninger, der gør bogholderens hverdag nemmere og giver mere tid til andre arbejdsopgaver som fx rådgivning.

Fremtidens billede er ikke kun sort, men heller ikke helt hvidt. edilions opfattelse er, at den teknologiske videreudvikling vil resultere i en “blandet realitet”, hvori tekniske løsninger og menneskelig interaktion, som rådgivning, kan co-eksistere på en mere effektiv måde.

edilion tilbyder en fuld automatisk løsning - software og app - til fakturahåndtering af dine bilag. Enkelt og intuitivt.

Læs mere om:
Revolutionerende digital løsning giver mere tid til rådgivning
385 bogholdere disrupter branchen med hjælp fra edilion