Web Analytics

Hemmeligheden bag de største iværksætter-succeser

Er du selv iværksætter? Så kan du lære af andres iværksætteres vej til succes.

Én vej, der de seneste årtier har vist sig mere succesfuld end andre, når det handler om at opnå succes som iværksætter, er digitalisering af gamle brancher. Det er fællestrækket, når man ser på mange af de fremadstormende iværksættervirksomheder.

Baggrunden er klar nok: Forbrugerne bliver mere og mere digitale, og de digitale forbrugere kræver øget digitalisering i et tempo, hvor mange gamle brancher ikke kan følge med. Det skaber et vakuum mellem forbrugerne og de brancher, der ikke formår at gribe de muligheder, som internettet tilbyder.

Det vakuum står nye virksomheder klar til at udfylde. Fremadstormende iværksættervirksomheder tilbyder forbrugerne det, som de efterspørger. Der er mange eksempler på det.

Kort efter årtusindskiftet skabte Just Eat en succesfuld forretning på at forbinde unge digitale pizza-kunder med pizzariaerne, der ikke var særligt digitale. Et nyere eksempel er danske Autobutler, der kæmper for at digitalisere værkstedsbranchen.

Trussel mod taxabranchen
Vi har også set app-udviklere, der har forsøgt at skabe forbindelse mellem digitaliserede forbrugere og taxabranchen. Herhjemme har Drivr bygget en rost taxabestillings-app, som dog gentagne gange er stødt ind i problemer med den etablerede taxabranche.

Den omdiskuterede kørselstjeneste Uber har også en velfungerende app. Computerworld, som roser Uber for at have haft en vision for fremtidens transport og selv realiseret den, skriver:

”Det er på alle måder en mere krævende tilgang, men gevinsten er til gengæld endnu større for de iværksættere, der har haft succes med det. Derfor bliver de etablerede brancher også nødt til at indrette sig på de præmisser, som de bliver tilbudt af virksomheder som Autobutler, Drivr eller Just Eat. Alternativet er at vente på, at der dukker en større trussel op fra en ”full stack”-virksomhed, der ikke ønsker at samarbejde med den etablerede branche, men i stedet ønsker at erstatte den fra top til bund”.

100% digital bogføring
edilion kan på nogle punkter sammenlignes med Autobutler, Drivr eller Just Eat. Fællestrækket er, at også edilion udfylder et hul i markedet, og at hullet er opstået, fordi de stadig mere digitale forbrugere efterspørger noget andet, end den etablerede branche – her bogføringsbranchen – tilbyder.

Sagen er, at virksomheder i dag efterspørger brugervenlige løsninger, hvor de kan benytte deres smartphone. Derfor har edilion udviklet en app, der betyder, at en virksomhed i forbindelse med regnskabsarbejdet slipper for indtastning, papirbilag og udprintning.

edilions løsning er 100% digital og gør det muligt, at man tager billeder af og godkender sine regnskabsbilag elektronisk. En virksomhed kan overlade alt det besværlige til edilion og klare det hele ved hjælp af en smartphone.

”De etablerede brancher bliver nødt til at indrette sig på de præmisser, som de bliver tilbudt af de fremadstormende digitale virksomheder”, konkluderer Computerworld.

Det gælder naturligvis også bogholderibranchen. Hvis branchen ignorerer denne udvikling, der automatiserer bogføringen og dermed overflødiggør den traditionelle bogholder, får branchen store udfordringer med at følge med.

Du kan læse mere om den digitalisering af bilag her.