Web Analytics

Procesoptimering gennem automatiseret godkendelsesflow

En leverandørfaktura modtages, den bliver væk eller ”forsvinder” under en anden stak papirer. Pludselig er betalingsfristen overskredet og en ellers tilfreds leverandør er nu irriteret og sender rykkere – edilion giver dig løsningen!

Hvem eftertjekker fakturaen, hvem godkender, hvordan undgås faktura rykkere og hvordan sørger vi for at betalingsfristerne overholdes?

Det er ofte stillede spørgsmål i mange virksomheder uden et automatiseret Godkendelsesflow.

Derfor sætter edilion fokus på procesoptimering gennem digitalisering og automatiseret Godkendelsesflow.

Spring den digitale kø over med edilion

edilion optimerer virksomhedens administrationsprocesser i forbindelse med bilagshåndtering, hvorved du sparer tid og penge på bogføringsrelaterede aktiviteter. Ikke nok med at din bilagshåndtering er digitaliseret, så kan godkendelsesprocessen sikres og optimeres gennem Godkendelsesflowet, som hurtigt og nemt opsættes i edilion.

Med et automatiseret Godkendelsesflow i edilion, fastsættes der en procedure fra det øjeblik en faktura modtages, til den er betalt og bogført i økonomistyringssystemet, også i tilfældet af at en godkender er væk på ferie.

Disse ubekvemmeligheder optimeres og undgås med edilions automatiserede Godkendelsesflow, hvor der opsættes et organisationshieraki tilpasset den enkelte virksomhed. Når fakturaen modtages, sendes den direkte til den ansvarlige og skal ikke skifte hænder undervejs.

Tid er penge og hver gang en faktura skifter hænder, koster det tid og dermed penge for virksomheden. Tidligere CFO for LéLé og nuværende CFO for Letz Sushi, Simon Gade, ser en stor fordel ved edilions Godkendelsesflow: 

”I restaurationsbranchen er det vigtigt at have et system, som fungerer ude i marken ift. Godkendelsesflow. Vi har ansat folk til at yde god service eller kokke som skal lave mad, som ikke kender til bogføring og økonomi. De er ikke hyret til at være dygtige til at godkende fakturaer, men med edilion kan de let, enkelt og uden den store forståelse for bogføring, godkende fakturabilag” – Simon Gade, CFO i Letz Sushi.

Derfor er det vigtigt at have et procesoptimerende Godkendelsesflow, som sikrer fakturaen sendes til den rette ansvarlige og skal forbi så få hænder som muligt, for at spare tid og penge.

Undgå  faktura rykkere

edilion er opmærksom på betalingsdatoer og sorterer bilag i farveorden afhængig af betalingsfrist, henholdsvis grøn (god tid), gul (betalingsfrist nærmer sig) eller rød (der skal tages affære), hvilket fremgår ud for hvert bilag i ”Godkendelses mappen”.

edilion skaber overblik og gemmer historik for alle bilag. Selv når et bilag er godkendt, betalt og bogført i økonomistyringssystemet, er det muligt at gå tilbage og se historikken for, hvem som har godkendt bilaget, hvilket igen optimerer revisionsarbejdet.

Digitalisering og automatisering af bilagshåndtering er ikke kun tidsbesparende, men skaber samtidigt overblik over virksomhedens cash flow og betalingsfrister, hvorfor faktura rykkere og gebyrer nu hører fortiden til. Automatiseringen i edilion fungerer i praksis således, at leverandøren sender fakturaen direkte til edilion. Hvis edilion kender fakturaen/fakturaformatet og samtidigt har aflæst og valideret de nødvendige oplysninger, vil fakturaen sendes direkte til godkendelse hos den rette ansvarlige.

Hertil pointerer Simon Gade ”Hvis det er en standard faktura, så ligger den altså klar til godkendelse ca. 5 sekunder efter fakturaen er sendt”.

Eliminér faktura rykkere...

Eliminér faktura rykkere med et bedre overblik over betalingsfrister, optimér bilagshåndtering gennem hurtigt og sikkert automatiseret Godkendelsesflow og brug tiden på din forretning i stedet for bogføring.

Læs om hvordan du kvalitetssikrer dine bilag her

Læs hvordan firmaet Valju optimerer administrationsprocesser gennem digitalisering og automatisering her