Web Analytics

Mere tid til rådgivning af kunder.

Interview med Helle Rasmussen, Indehaver af  Ad hoc regnskab

Efter flere år på administrations- og revisionskontor, valgte den selvudnævnte ’talnørd’, Helle Rasmussen, at starte sin egen bogholder- og administrationspraksis, Ad hoc Regnskab. Virksomheden startede i 2012 med overbevisningen om at gøre en forskel og har nu en bred portefølje af kunder som startups, håndværkere, konsulenter, reklame- og IT-virksomheder mm.

Ad hoc Regnskabs mål er, at tilbyde deres kunder bogholderi, controlling og implementering af IT-løsninger til administrative opgaver, så kunderne får mere tid til deres kerneforretning. Selv brugte Ad hoc Regnskab mange timer på indtastning af bilag, men ønskede at optimere deres egen og kundernes forretning. Gennem de sidste par år har Ad hoc Regnskab oplevet en voksende efterspørgsel på rådgivning og rapportering. Hertil fortæller Helle Rasmussen:

Der har været en stigende tendens til, at flere og flere virksomheder ønsker en eller anden form for rapportering og generelt mere rådgivning.
.

Digitale værktøjer og automationer

For at imødekomme denne efterspørgsel har Ad hoc Regnskab i dag taget værktøjer, som digitalisering og automatisering i brug, netop for at frigive mere tid til rådgivning og rapportering. Ad hoc Regnskabs kunder har haft forskellige løsninger til håndtering af bilag, som manuel indtastning, klassisk indscanning samt services uden validering og fuld automatisering.

Jeg har været på udkig efter en komplet løsning til bilagshåndtering, som både kan behandle fakturaer såvel som kvitteringer og, som for alvor frigiver mere tid til rådgivning. edilion har givet mig mere tid til at fokusere på rådgivning af mine kunder.

.

1 time sparet, er 1 time tjent

Ad hoc Regnskab har prøvet flere løsninger til håndtering af bilag for at optimere processen, men det var først, da Ad hoc Regnskab og deres kunder begyndte at bruge edilion, at de for alvor begyndte at spare tid. Den tid, som bliver sparet, udligner prisen ifølge Helle Rasmussen.

Flere af mine kunder har sparet 60-70% på håndtering af bilag, mens jeg har fået frigivet mere tid til rådgivning af mine kunder. Den tid, jeg sparer med edilion, udligner de penge, jeg bruger. Mine kunder får mere tid til kerneydelser og jeg har mere tid til at rådgive eksisterende kunder eller servicere flere kunder.

Fremtidens bogholder som rådgiver

For mange bogholdere eller administratorer kan digitale løsninger til bilagshåndtering godt anses for at ’disrupte’ deres traditionelle opgaver, men for Helle Rasmussen betyder det, at hun kan fokusere mere på rådgivning end på indtastning.

Rådgivningen består bl.a. i opfølgning på forskudsskat, registrering og likviditetsstyring mm. For mange startups er det vigtigt at have overblik over likviditet til at betale udgifter og/eller investere i nye tiltag. Der er mange startups som ikke har styr på likviditeten, men det har jeg med edilion nu langt bedre tid til at hjælpe dem med.

.

Det at digitalisere og implementere nye IT-løsninger kræver ofte mange ressourcer specielt i starten, men med edilions intuitive system og lette onboarding kan det nemt lade sig gøre.

Hvad synes kunderne så?

Mine kunders tilbagemelding går meget på, at det er nemt og intuitivt, både at komme i gang, men også bruge generelt. Kunderne er mere med i processerne omkring regnskabets konsolidering og har samtidig færre bekymringer om mistede bilag og rykkere fordi, alt nu er samlet ét sted med et godt overblik over betalingsfrister og historik.

Selve gevinstrealiseringen ved edilion er allerede klar for Ad hoc Regnskab, og det var heller ikke tilfældigt at valget faldt på edilion.

Det er meget brugervenligt. Hele automatiseringen og valideringen gør nemlig, at jeg ikke behøver at fejlsøge bilagene, og det med, at man kan godkende på mobilen, betyder meget. Det er så fleksibelt at man kan gøre det på farten, og det frigiver samtidigt en masse tid på kontoret.

edilion ser frem til et spændende samarbejde med Ad hoc Regnskab, som allerede nu har været en fortrinlig sparringspartner, der har været med til at udvikle en fjerde bogføringspraksis.